1 κιλό πετροκέρασα
4 φλυτζάνια ζάχαρη
Πλένουμε τα κεράσια μας και τους αφαιρούμε κοτσάνια και κουκούτσια. Σε μαι κατσαρόλα βάζουμε μισό φλυτζάνι νερό και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη ρίχνουμε μέσα και τα κεράσια μας. Αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Μόλις κρυώσουν αρκετά, βγάζουμε τα κεράσια με μια τρυπητή κουτάλα και βράζουμε το ζουμί ξανά μέχρι να δέσει καλά. Τότε ρίχνουμε μέσα τα κεράσια μας, αφήνουμε για ένα πεντάλεπτο να βράσουν όλα μαζί και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Όταν κρυώσει το γλυκό μας εντελώς, το βάζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς.
Τη συνταγή μας έστειλε η Στέλλα Ροζάκη την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε την ιστοσελίδα της, «Στέλλα», κάνοντας κλικ εδώ!