1 κιλό φράουλες
2 αυγά
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλιές αλεύρι
1/3 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα σε σκόνη
2 βανίλιες
Λίγο βούτυρο και λίγη ζάχαρη για το άλειμμα (φορμάκια)
Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Αλείφουμε με βούτυρο 4 φορμάκια και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Στρώνουμε μέσα τους τις φράουλες. Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια ρίχνουμε ανακατεύοντας με κουτάλα εναλλάξ το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την σκόνη των αμυγδάλων. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στις φράουλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για σαράντα λεπτά της ώρας. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε για πέντε λεπτά ακόμη.