2 κιλά σταφύλι Σουλτανίνα
3 φλυτζάνια ζάχαρη
Λίγη αρμπαρόριζα
Ξεχωρίζουμε τις ρόγες των σταφυλιών και τις ξεπλένουμε καλά σε ένα τρυπητό. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει και μέσα της ζεματάμε τα σταφύλια βάζοντάς τα αμέσως μετά σε παγωμένο νερό. Αυτό θα μας βοηθήσει να τα ξεφλουδίσουμε χωρίς πολύ κόπο. Αφού έχουμε ξεφλουδίσει όλες τις ρόγες, βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, την αρμπαρόριζα και 2 φλυτζάνια νερό. Ανεβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη ρίχνουμε μέσα και τα σταφύλια μας βράζοντας με ανοικτή κατσαρόλα μέχρι να δέσει το γλυκό μας. Φυλάμε, ως συνήθως, σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν καλά.
Τη συνταγή μας έστειλε η Στέλλα Ροζάκη την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε την ιστοσελίδα της, «Στέλλα», κάνοντας κλικ εδώ!