Υλικά:
2 κιλά σταφύλι
1 κιλό ζάχαρη
1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
Εκτέλεση:
Ζεματάμε τα σταφύλια σε βραστό νερό και όταν κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε και τους βγάζουμε τα κουκούτσια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κιλό ζάχαρη με 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε το σιρόπι αυτό να δέσει. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα το σταφύλι με ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα για το άρωμα και δένουμε το γλυκό χωρίς να το ανακατέψουμε καθόλου. Καλύτερη ποικιλία σταφυλιού για γλυκό του κουταλιού σταφύλι είναι η ποικιλία φράουλα.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Γεωργία και την ευχαριστούμε πολύ.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.