Μπισκότα πτι μπερ
Κρέμες ζαχαροπλαστικής (βανίλια, σοκολάτα, μιλφέιγ, φράουλα, σοκολάτα)
Σιρόπια ζαχαροπλαστικής (σοκολάτα, καραμέλα, φράουλα, κεράσι)
Κονιάκ ή ούζο
Σε παραλληλόγραμμο σκεύος στρώνετε μια σειρά από μπισκότα, αφού πρώτα τα έχετε βρέξει, σε κάποιο από τα ποτά της συνταγής. Έχετε ετοιμάσει την πρώτη γεύση, από τις κρέμες ζαχαροπλαστικής, την οποία στρώνετε πάνω από τα μπισκότα. Διαλέγετε δυο γεύσεις από τα σιρόπια και τα ρίχνετε πάνω από την πρώτη κρέμα εναλλάξ. Με την ίδια διαδικασία ετοιμάζετε και τις επόμενες γεύσεις, ανάλογα με την χωρητικότητα του σκεύους σας. Στην τελευταία στρώση επιλέξτε βανίλια και ραντίστε την με λίγο από όλα τα σιρόπια.
Βάλτε στο ψυγείο να σταθεί 1 ώρα και απολαύστε το. Είναι δροσιστικό, νόστιμο και ευπαρουσίαστο. Θα με θυμηθείτε, φτιάξτε το.
Την συνταγή αυτή για το δροσερό γλυκάκι ψυγείου μας έστειλε η Ματούλα Σφονδύλη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!