1 1/2 κιλό αλεύρι περίπου
65γρ. νωπή μαγιά
750ml φρέσκο γάλα
200γρ. βούτυρο γάλακτος
100γρ. ξανθές σταφίδες
50γρ. μαύρες σταφίδες
50γρ. κόντιτα
2 κουταλιές ζάχαρη
1 πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
Λίγη καρυδόψιχα για το στόλισμα
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και στη μέση του κάνουμε μια λακουβίτσα. Ξύνουμε το πορτοκάλι μας και το στύβουμε για να πάρουμε και τον χυμό του. Στη λακουβίτσα του αλευριού ρίχνουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού. Σε ένα κατσαρολάκι θερμαίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό. Παίρνοντας σε μια κούπα λίγη ποσότητα από το χλιαρό γάλα διαλύουμε μέσα του τη νωπή μαγιά και την ζάχαρη και τα προσθέτουμε στην λακουβίτσα του αλευριού. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας σταδιακά στο αλεύρι μας το γάλα μέχρι να πάρουμε μια όμορφη, ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας (για την τεχνική ζυμώματος κοιτάξτε εδώ). Κατόπιν προσθέτουμε στη ζύμη μας τις σταφίδες και τα κόντιτα και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να πάνε σε όλη τη ζύμη. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε μέσα του τη ζύμη έτσι ώστε να το καλύψει ισόπαχα. Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα και με μια κουβέρτα φλις και το αφήνουμε να σταθεί μέχρι η ζύμη μας να διπλασιαστεί σε όγκο. Κατόπιν λιώνουμε λίγο βούτυρο και με αυτό αλείφουμε απαλά την επιφάνεια του ψωμιού και την τρυπάμε σε μερικά σημεία με οδοντογλυφίδα. Στολίζουμε την επιφάνειά του με τα καρύδια και ψήνουμε το γλυκό ψωμί μας στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.