1/2 κιλό πέταλα τριαντάφυλλων
4 φλυτζάνια ζάχαρη
2γρ. κρεμόριο
Μαζεύουμε τα πέταλα από τα τριαντάφυλλα μας τον Απρίλη και πάντα πολύ νωρίς το πρωί με την δροσιά. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 1 φλυτζάνι νερό και 1 φλυτζάνι ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά και με κλειστή την κατσαρόλα για περίπου μισή ώρα. Κατόπιν προσθέτουμε άλλο ένα φλυτζάνι νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη, το κρεμόριο, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε με το καπάκι ανοικτό μέχρι να δέσει καλά το γλυκό μας. Φυλάμε σε γυάλινα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς.
Τη συνταγή μας έστειλε η Στέλλα Ροζάκη την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε την ιστοσελίδα της, «Στέλλα», κάνοντας κλικ εδώ!