70 καρυδάκια
5 φλυτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές γλυκόζη
1 βανίλια
Μαζεύουμε τα καρυδάκια μας από την καρυδιά προσέχοντας να είναι πράσινα φυσικά αλλά και πολύ μικρά. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο και κατόπιν τα βάζουμε σε λεκάνη με κρύο νερό όπου τα αφήνουμε για 3 ημέρες αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές την μέρα. Κατόπιν βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, τη βανίλια και δύο φλυτζάνια νερό. Βράζουμε μέχρι να διαλυθούν όλα καλά και προσθέτουμε και τα καρυδάκια. Στο σιρόπι τα αφήνουμε να βράσουν για 7 λεπτά και μετά τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Συνεχίζουμε το βράσιμο του σιροπιού μέχρι να δέσει και τα ξαναρίχνουμε μέσα βράζοντας τα για 1 λεπτό ακόμα. Φυλάμε το γλυκό μας σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς.
Συμβουλή: Φορέστε γαντάκια για να μην γίνουν μαύρα τα χεράκια!
Τη συνταγή μας έστειλε η Στέλλα Ροζάκη την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε την ιστοσελίδα της, «Στέλλα», κάνοντας κλικ εδώ!