400γρ. καρύδα τριμμένη
100γρ. κορν φλάουρ
600ml γάλα
400ml κρέμα γάλακτος
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
6 αυγά
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Υλικά για το γλάσο:
200γρ. σοκολάτα ζαχαροπλαστικής
100ml κρέμα γάλακτος
Σε ένα μεγάλο μπωλ διαλύουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη στο γάλα. Προσθέτουμε τα 380γρ. καρύδας και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε φόρμα σιλικόνης (ή καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού μας με αντικολλητικό χαρτί και βουτυρώνουμε ελαφρά τα τοιχώματά του) και τοποθετούμε τη φόρμα μας μέσα σε μεγαλύτερο ταψί με νερό (μπεν μαρί). Ψήνουμε για μία ώρα και τριάντα λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς το γλυκό μας πριν το ξεφορμάρουμε. Τώρα θα φτιάξουμε το γλάσο.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα της την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Αφήνουμε να σταθούν έτσι για ένα λεπτάκι και στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώνουμε την γκανάζ πάνω στο γλυκό καρύδας και μόλις σταθεροποιηθεί πασπαλίζουμε με την επιπλέον καρύδα και το απολαμβάνουμε!
Η συνταγή είναι τόσο εύκολη που όλοι μπορούν να την φτιάξουν!