2 ποτήρια νερού αλεύρι
2 ποτήρια νερού καρύδα
4 -5 αυγά
14 -15 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
Προαιρετικά: για άρωμα 2 βανίλιες ή χυμό 1/2 λεμονιού και λίγο ξύσμα
Υλικά για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Προαιρετικά: αφού βράσει το σιρόπι ρίχνουμε λίγο κονιάκ
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους, προσθέτουμε τις βανίλιες το χυμό και το ξύσμα λεμονιού (αν θέλουμε) και μετά τα χτυπημένα ασπράδια. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε το αλεύρι και την καρύδα. Το ψήνουμε, ρίχνουμε το σιρόπι και αν θέλουμε το στρώνουμε με σαντιγύ για καλύτερη εμφάνιση.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαρία Λάμψια, και την ευχαριστούμε πολύ.