1 βιτάμ
1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη
4 αυγά
1 πακέτο κακάο
1 μερέντα μικρή
Υλικά για την γέμιση:
2 κουτιά μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου
1 κουτί μεγάλο μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
Λίγο κονιάκ
Ένα φλιτζάνι περίπου γάλα εβαπορέ αραιωμένο ή φρέσκο
Υλικά για το γαρνίρισμα:
1 κουβερτούρα
1/2 κούπα περίπου εβαπορέ
Χτυπάς τα υλικά της κρεμάς σαντιγί με τη σειρά που τα αναφέρω.
Σε ένα μπωλ κομματιάζεις τα μπισκότα και τα ραντίζεις με το γάλα και το κονιάκ.
Τα προσθέτεις στην κρέμα σαντιγί και ανακατεύεις με κουτάλι να ενσωματωθούν με την κρέμα.
Παίρνεις μια πιατέλα μακρόστενη, κόβεις το αλουμινόχαρτο και βάζεις μέσα το μείγμα σε μορφή ρολού σα σαλάμι, το τυλίγεις με το αλουμινόχαρτο και το βάζεις στο ψυγείο.
Λιώνεις την κουβερτούρα με το εβαπορέ σε σιγανή φωτιά. Αν είναι πηχτή προσθέτεις λίγο γάλα.
Αφού παγώσει το γλυκό ανοίγεις το αλουμινόχαρτο από πάνω και περιχύνεις με τη σοκολάτα. Από πάνω τρίβεις κουβερτούρα ή τρούφα ή καρύδια ή όλα μαζί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΕΙΤΕ!!!
Την συνταγή αυτή μας έδωσε η Σαββίδου Θεόπη, και την ευχαριστούμε πολύ.