1 κονσέρβα ανανά σε φυσικό χυμό (560γρ.)
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
1 κούπα κομμένα καρύδια
Υλικά για το γλάσο:
125γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
225γρ. κριμ τσιζ
1 βανίλια
1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
Υλικά για την επικάλυψη:
Λίγα ψιλοκομμένα καρύδια
Χρειάζεται λίγη προσοχή στην επιλογή της κονσέρβας του ανανά που θα πρέπει να τον περιέχει σε φυσικό χυμό (και όχι σε σιρόπι). Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς.
Ανοίγουμε την κονσέρβα και ρίχνουμε το φυσικό χυμό σε ένα μπωλ. Τον ανανά εάν είναι σε ροδέλες τον κόβουμε σε κομματάκια και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπωλ. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου 35 επί 25 εκατοστά και ψήνουμε το μείγμα του κέικ για σαράντα περίπου λεπτά στους 175 μέχρι να χρυσοκοκκινήσει η κορυφή του.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με το κρημ τσιζ και τη βανίλια μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα. Σταδιακά ανακατεύουμε και την άχνη ζάχαρη. Γλασάρουμε το γλύκισμα ανανά όσο είναι ακόμη ζεστό και το πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια.