Υλικά:
2 1/2 κούπες αλεύρι
1 βιτάμ ή μαργαρίνη
2 αυγά
1/4 της κούπας ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Αφήνουμε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου. Σ’ ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε ένα λακάκι στη μέση και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη και ζυμώνουμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε έτσι ώστε η ζύμη μας να τρίβεται. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας νερό και ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά. Φτιάχνουμε με τη ζύμη μια μπάλα, την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για δύο ώρες. Πριν την χρησιμοποιήσουμε πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.