1 κιλό φράουλες
250γρ. κριμ τσιζ
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος κρύα
1 φακελάκι ζελέ φράουλα (100γρ.)
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 ψημένη βάση για γλυκές πίτες
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Υλικά για γαρνιτούρα (προαιρετικά):
Σαντιγύ ή κρέμα γάλακτος και λίγη ζάχαρη για να την φτιάξετε εσείς
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε εντελώς τις φράουλες.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τη μία κούπα ζάχαρη με το κριμ τσιζ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίζουμε για λίγα λεπτά το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα μας. Η βάση της γλυκιάς πίτας πρέπει να είναι εντελώς κρύα. Στρώνουμε πάνω στη βάση την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσει μια και 3/4 κούπας νερό (1 και 3/4) με τη μισή κούπα ζάχαρη. Όταν γίνει αυτό διαλύουμε μέσα τη σκόνη ζελέ φράουλα ανακατεύοντας συνεχώς και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Κόβουμε σε ροδέλες κάποιες φράουλες τόσες ώστε να καλύψουν την επιφάνεια της κρέμας μας. Από πάνω στολίζουμε τις υπόλοιπες φράουλες έτσι ώστε να είναι οι “μυτούλες” τους προς τα πάνω. Όταν το ζελέ κρυώσει σχεδόν εντελώς περιχύνουμε με αυτό τις φράουλες και βάζουμε το φραουλο-γλυκό μας να κρυώσει για 2 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο.
Πριν σερβίρουμε διακοσμούμε προαιρετικά με σαντιγύ. Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας σαντιγύ εδώ: Σαντιγί.