5 – 6 μέτριες γλυκοπατάτες
1 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό
1 1/2 κουταλάκι κανέλα
1 λεμόνι (στυμμένο)
3 κουταλιές λιωμένο βούτυρo (becel)
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τις πατάτες αλλά δεν τις αφήνουμε μέσα σε νερό. Κόβουμε όπως ακριβώς τις πατάτες φούρνου και τις βάζουμε στο ταψί αλειμμένο με βούτυρο (όχι πολύ ίσα που να αλειφθεί καλά το ταψί). Ρίχνουμε την ζάχαρη, το νεράκι μας, την κανέλλα, και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε το πολύ για 3λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το μείγμα μας στις πατάτες. Ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς (αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας).
Καλή επιτυχία…
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Καμπέρου Βίκυ και την ευχαριστούμε πολύ.