1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
1/4 κιλού βούτυρο μαγειρικής
400 γρ. ανθότυρο
1/2 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
1/4 κιλού τυρί τύπου φιλαδέλφεια (cream cheese)
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι μαστίχα Χίου
1 κουταλιά κορν φλάουρ
Υλικά για το σιρόπι:
2 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα μέλι
1 ξύλο κανέλας
Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε την μαστίχα κοπανισμένη και την βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το ανθότυρο, το κορν φλάουρ και το cream cheese και τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει μέτρια σφιχτό. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς. Ξαίνουμε προσεχτικά το φύλλο κανταΐφι με γρήγορες κινήσεις και το χωρίζουμε σε ίσα μέρη. Το σκεπάζουμε με wrap ή μια καθαρή νωτισμένη πετσέτα κουζίνας ώστε να μη ξεραθεί μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Παίρνουμε μία-μία τις μερίδες από το φύλλο κανταΐφι στην παλάμη μας, βάζουμε μίγμα και το τυλίγουμε γύρω-γύρω ώστε να γίνει μπάλα. Το τοποθετούμε στο ταψί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Σκεπάζουμε το ταψί με την πετσέτα μας και σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο μαγειρικής. Με την βοήθεια ενός πινέλου απλώνουμε το βούτυρο καλά πάνω και γύρω-γύρω απ’ τις μπάλες μας. Ψήνουμε τις γλυκές Χριστουγεννιάτικες μπάλες μας μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 με 7 λεπτά. Μόλις βγουν οι γλυκές Χριστουγεννιάτικες μπάλες μας απ’ τον φούρνο τις περιχύνουμε με το σιρόπι.
Για γαρνίρισμα μπορούμε να βάλουμε αφού κρυώσουν, τριμμένη καρύδα ή άχνη ζάχαρη ή πράσινα και κόκκινα κερασάκια μαρασκίνο.