Υλικά:
1.200γρ. αλεύρι
600ml γάλα
200γρ. βούτυρο λιωμένο
150γρ. ζάχαρη
2 αυγά
3 φακελάκια μαγιά
2 βανίλιες
1 κρόκο αυγού (προαιρετικά για επάλειψη)
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ή σε ένα ζυμωτήριο βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα μας σε μέρος ζεστό και απάνεμο να φουσκώσει. Στη συνέχεια πλάθουμε ισομεγέθη μπαλάκια, τους δίνουμε το επιθυμητό για εμάς σχήμα και τα απλώνουμε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για τρία τέταρτα της ώρας και στη συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να κοκκινίσουν. Μπορούμε να τα απολαύσουμε έτσι ή να τα γλασάρουμε. Όπως κι αν είναι, καλή απόλαυση!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.