1 φρέσκια μυζήθρα γλυκιά (ανάλατη)
1/2 κιλό ρύζι άσπρο
1 αυγό
1 φλυτζάνι του τσαγιού άχνη ζάχαρη
Κανέλα, λάδι για τηγάνισμα και άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Βράζουμε πολύ καλά το ρύζι μέχρι να φουσκώσει και να λιώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το αυγό, τη μυζήθρα και την κανέλα. Τα ανακατεύουμε καλά για να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και τα πλάθουμε σε κεφτέδες. Τηγανίζουμε τους μυζηθροκεφτέδες σε καυτό λάδι. Όταν τους βγάλουμε, τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Μετά τους τυλίγουμε σε άχνη ζάχαρη.
Τη συνταγή αυτή την έστειλε η κυρία Λούπου Μαρία στην τοπική εφημερίδα Αιολικά Νέα και δημοσιεύθηκε την Τρίτη 4 Απριλίου 2006.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η κυρία Μύρσα Ηλιογραμμένου, και την ευχαριστούμε πάρα πολύ.