2 κούπες αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα βούτυρο
Λίγο ακόμη βούτυρο
Υλικά για την πάνω στρώση:
1/4 κούπας αλεύρι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
Χυμό από δύο λεμόνια
Λίγο ξύσμα από λεμόνι
Υλικά για το πασπάλισμα:
Ζάχαρη άχνη
Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε σταδιακά και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα του τη ζύμη μας. Πατάμε ελαφρά να μην έχει φυσαλίδες αέρα. Ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει για εικοσιπέντε περίπου λεπτά.
Εν τω μεταξύ σε ένα άλλο μπωλ θα φτιάξουμε την πάνω στρώση. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι και τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών. Απλώνουμε το μείγμα μας πάνω στο ψημένο μείγμα και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για ένα εικοσάλεπτο.
Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό μας το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και με λίγο ξύσμα από λεμόνι και τα γλυκά, δροσερά λεμονοπιτάκια μας είναι έτοιμα!