Υλικά:
4 γλώσσες (ψάρια)
1/2 κιλό ντομάτες
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Λίγο βούτυρο
Βασιλικός
Μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες αφαιρώντας τους σπόρους. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με το βασιλικό, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το μισό μείγμα ντομάτας. Από πάνω βάζουμε τις γλώσσες. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ντομάτα, ρίχνουμε το κρασί και μικρά κομματάκια βούτυρο που και που. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.