4 μεγάλες γλώσσες καθαρισμένες
1 κονσέρβα αγκιναρούλες μικρές
2 πατάτες βραστές (10 λεπτά)
2 σκελίδες σκόρδο
Κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 κούπα σπανάκι ζεματισμένο
4 ροδέλες ντομάτας
Λάδι, αλάτι, πιπέρι
Λαδόκολλα – σπάγκος κουζίνας
Αλατοπιπερώνουμε τις γλώσσες. Αφού έχουμε ζεματίσει το σπανάκι και στραγγίξει καλά, το σωτάρουμε με λάδι και σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Έχουμε κόψει τις πατάτες σε χοντρές ροδέλες, φροντίζουμε να μην είναι εντελώς βρασμένες διότι θα μαγειρευτούν μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Έχουμε καβουρδίσει το κουκουνάρι πολύ καλά.
Φτιάχνουμε με 4 φύλλα λαδόκολλας, που έχουμε κόψει σε μεγάλα τετράγωνα, φωλιές και γεμίζουμε με 1 γλώσσα, 1 αγκιναρούλα, 1 χούφτα σπανάκι, 1 πατάτα σε ροδέλα, 1 χούφτα κουκουνάρι, 1 ροδέλα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και λίγες σταγόνες λάδι. Τυλίγουμε σε ρολάκι και δένουμε πάρα πολύ καλά τις άκρες με σπάγκο κουζίνας.
Ανοίγουμε μια μικρή τρύπα σε κάθε φωλιά και τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος. Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο.
Πριν το σερβίρισμα ανοίγουμε και αφήνουμε στο γκριλλ να πάρει χρώμα και προσφέρουμε όπως είναι. Συνδυάστε με λευκό κρασί και ψητά λαχανικά! Καλή σας όρεξη!!!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαργελλου Ελένη και την ευχαριστούμε πολύ.