1 1/2 κιλό φιλέτο γλώσσες
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
2 κρεμμύδια ξερά
6 σκελίδες σκόρδο
6-8 πιπεριές κέρατο
2 χούφτες ελιές ξεκουκουτσιασμένες σε ροδέλες
250γρ. φασολάκια φρέσκα
Λίγο βασιλικό
Λίγη κάπαρη
Μία πρέζα ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από τον τρίφτη. Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε φετούλες και τα φασολάκια σε κομματάκια περίπου 3 εκατοστά. Βγάζουμε το φύτρο από το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να κάψει ελαιόλαδο και εκεί μέσα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα φασολάκια. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα κρεμμύδια, βγάζουμε τα λαχανικά σε ένα πιάτο, αφήνοντας στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο που περίσσεψε. Στην κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελάχιστα το σκόρδο και πριν πάρει χρώμα ρίχνουμε την ντομάτα, τις ελιές, τη ζάχαρη, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο ακόμη και τα λαχανικά που έχουμε ήδη τσιγαρίσει. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη ανακατεύοντας σε τακτικά διαστήματα.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε το ψάρι μας, ρίχνοντας του λίγο πιπέρι. Στρώνουμε από πάνω την σάλτσα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά με μισή ώρα μέχρι να γίνει το ψάρι μας.