130γρ. αλεύρι φαριν απ
70γρ. βούτυρο
150γρ. ζάχαρη άχνη
120ml κρέμα γάλακτος
60γρ. ασπράδια αυγών (από 2 μεγάλα αυγά περίπου)
1 πρέζα αλάτι
1 κάψουλα βανίλια
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και σε άλλο δοχείο κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα σε ένα μπωλ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε όλα μαζί. Προσθέτουμε τη βανίλια και τα ασπράδια και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα μας σε κορνέ με μύτη ενάμιση εκατοστού και με αυτό φτιάχνουμε στο αντικολλητικό χαρτί μπισκότα Langue de chat μήκους περίπου έξι εκατοστών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 175 βαθμούς φούρνο για δέκα με δεκαπέντε λεπτά μέχρι να χρυσίσουν οι άκρες των μπισκότων μας.
Πολυαγαπημένα μπισκότα που δύσκολα βρίσκεις στο εμπόριο γευστικά και “καθώς πρέπει”, που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια και μπορούμε με αυτά να συνοδέψουμε τόσο τα παγωτά όσο και γιατί όχι; τον καφέ ή το τσάι μας. Επίσης είναι πολύ καλό συμπλήρωμα μιας και στις συνταγές παγωτών χρειάζονται συνήθως κρόκους αυγών, οπότε με τα ασπράδια φτιάχνεις λανγκ ντε σα!