4 κουταλιές βούτυρο
1/3 κούπας σκόνη κακάο
1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές γάλα
1 βανίλια
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το βγάζουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε το κακάο και τη βανίλια μέχρι να ενσωματωθούν και προσθέτουμε λίγη λίγη τη μισή κούπα από την άχνη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς βάζοντας και μία κουταλιά γάλα. Συνεχίζουμε έτσι προσθέτοντας μια ζάχαρη άχνη και μια γάλα ανακατεύοντας διαρκώς. Εάν το γλάσσο μας είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο ακόμη γάλα. Αν πάλι είναι πολύ υδαρό (νερουλό) προσθέτουμε λίγη ζάχαρη άχνη ακόμη. Χρησιμοποιούμε το “στυλό του ζαχαροπλάστη” -μικρό κορνέ με πολύ λεπτή μύτη- για να σχεδιάσουμε λεπτομέρειες ή να γράψουμε γράμματα πάνω στα κέικ, στις τούρτες και στα γλυκά μας.