1 κιλό μοσχάρι κιλότο
2-3 κρεμμύδια ξερά
1 ώριμη ντομάτα
1 πράσινη πιπεριά
2 κόκκινες πιπεριές
1/2 κούπα πασάτα ντομάτας
2 μεγάλες πατάτες
Αλάτι, πιπέρι
Κύμινο
Πάπρικα
Ελαιόλαδο
Προαιρετικά 2 κύβους νοστιμιάς
Σε μια γαλατιέρα βάζουμε 1 λίτρο νερό (με τους κύβους προαιρετικά) ή έτοιμο ζωμό κρέατος, να βράσει. Κόβουμε το κρέας μας σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και το τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, τις πιπεριές σε λεπτές κοντές φέτες, και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Ρίχνουμε και την ντομάτα κομμένη σε τετράγωνα και προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο κύμινο και λίγη πάπρικα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το γκούλας να βράσει για μιάμιση περίπου ώρα σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη εάν χρειάζεται και βράζουμε για μισή περίπου ώρα μέχρι να βράσουν καλά και οι πατάτες μας.