8 ντοματίνια
2 ώριμα αβοκάντο
1/2 κρεμμύδι ξερό
1/2 κόκκινη πιπεριά τσίλι
2 κουταλιές χυμό λεμονιού ή λάιμ
2 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κόβουμε προσεκτικά τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρούμε το αβοκάντο από την φλούδα του χωρίς να την καταστρέψουμε. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αβοκάντο και το ραντίζουμε με τον χυμό του λεμονιού πολτοποιώντας το εντελώς με το εργαλείο του πουρέ ή ένα πιρούνι. Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και την πιπεριά τσίλι, ψιλοκόβουμε το κόλιανδρο ή τον μαϊντανό, ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τα ντοματάκια και τα ψιλοκόβουμε. Όλα μαζί τα προσθέτουμε στο αβοκάντο και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τις φλούδες του αβοκάντο με το γκουακαμόλε και τα καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη. Τα φυλάμε στο ψυγείο και τα ξεσκεπάζουμε αμέσως πριν τα σερβίρουμε.