1 1/2 κιλό ψαχνό κρέας από αρνί, χοιρινό, μοσχάρι
2 πιπεριές (κόκκινη-πράσινη)
1/2 κιλό πατάτες
300 γρ. γραβιέρα
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλάκια βούτυρο (φρέσκο) ή ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού, θυμάρι
2 λαδόκολλες και αλουμινόχαρτο
Συγκεντρώστε όλα τα υλικά στο πάγκο της κουζίνας.
Αφού πλύνετε, καθαρίσετε και κόψετε όλα τα υλικά σε μεγαλούτσικα κομμάτια τα ρίχνετε σε μια μεγάλη λεκάνη όλα μαζί και το βούτυρο λιωμένο, τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε 2 ωρίτσες στο ψυγείο.
Απλώνετε τις λαδόκολλες βάζετε μέσα όλα τα υλικά από την λεκανίτσα και το ζουμί που θα έχει. Τυλίγετε ρολό, δένετε με σπάγκο ψησίματος και τυλίγετε με το αλουμινόχαρτο (μία φορά). Βάζετε το ρολό σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα και 45 λεπτά.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Καλαϊτζάκη Βιβή και την ευχαριστούμε πολύ!
Γνωρίστε την ταβέρνα της Βιβής, «Βεγγέρα», κάνοντας κλικ εδώ!