1 1/2 κιλό κρέας ζυγούρι ή μοσχάρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρασοπότηρο pummaro
1 κρασοπότηρο λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε και κόβουμε το ζυγούρι ή το μοσχάρι σε μερίδες και το αλατοπιπερώνουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το βάζουμε γύρω από το κρέας μας. Σκεπάζουμε το γιουβέτσι μας και το ψήνουμε. Μετά το ψήσιμο προσθέτουμε 5 ποτήρια ζεστό νερό κι ένα πακέτο κριθαράκι, μακαρόνια ή χυλοπίτες και ψήνουμε μέχρι να γίνουν και τα ζυμαρικά μας.
Την συνταγή αυτή μας την έδωσαν οι κατασκευαστές και έμποροι κεραμικών πυρίμαχων σκευών μαγειρικής στην Κοιλάδα των Τεμπών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!