1 κριθαράκι ολικής άλεσης (500γρ.)
1 κεμπάπ σόγια (225γρ.)
1 πασάτα ντομάτας
2 κρεμμύδια ξερά
3 κουταλιές μουστάρδα
2 πιπεριές Φλωρίνης (ή τύπου Φλωρίνης)
2 πιπεριές κέρατο πράσινες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζουμε το κεμπάπ να μουλιάσει σε καυτό νερό. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα πλένουμε και τα περνάμε από το μούλτι μέχρι να γίνουν πολτός. Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κομματάκια. Αφού έχει μουλιάσει το κεμπάπ για τουλάχιστον δέκα λεπτά της ώρας, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την σύνθεση του φαγητού μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Παίρνουμε ένα ταψί σαραντάρι και ρίχνουμε μέσα του ελαιόλαδο (η ποσότητα είναι θέμα γούστου, αλλά να ξέρετε ότι θέλει αρκετό… αρκετό, όχι να το κάνετε Λούτσα…). Κατόπιν προσθέτουμε το κεμπάπ, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τη πασάτα, τη μουστάρδα (διαλυμένη σε λίγο νερό), το κριθαράκι, δύο λίτρα καυτό νερό και 1 με 1 1/2 κουταλιά αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα. Όταν σερβίρουμε στα πιάτα, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.