1 κριθαράκι ολικής άλεσης (500γρ.)
500γρ. μανιτάρια λευκά
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
7 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 πιπεριά κίτρινη
2 πιπεριές πράσινες κέρατο
1 κονκασέ
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Πλένουμε τις πιπεριές μας και σχετικά μικρά κομμάτια. Σε σχετικά λεπτές φέτες κόβουμε και τα μανιτάρια μας. Στο ταψί που θα φτιάξουμε το γιουβέτσι μας ρίχνουμε πιπεριές, μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα περνάμε από το μούλτι να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε τον πολτό αυτό στο ταψί μας. Ρίχνουμε το κριθαράκι, προσπαθώντας να το διασπείρουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Προσθέτουμε το κονκασέ και περιχύνουμε με ελαιόλαδο (όχι πολύ). Τέλος φέρνουμε στον βραστήρα σε σημείο βρασμού 2 λίτρα νερό και τα προσθέτουμε και αυτά στο ταψί μας. Ψήνουμε στον φούρνο, στους 180-200 βαθμούς, για 1 1/2 ώρα περίπου. Γύρω στα μέσα του ψησίματος, ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα στο γιουβέτσι λαχανικών μας!