Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
200γρ. τραχανά ξινό
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
1 καρότο τριμμένο
2 πατάτες κομμένες κονκασέ
2 κολοκύθια κομμένα κονκασέ
2 ντομάτες τριμμένες
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Ζωμός λαχανικών
Φέτα τυρί
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και σε αυτό τσιγαρίζουμε τη μισή ποσότητα από το τριμμένο μας κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τη φρέσκια ντομάτα όταν τσιγαριστούν τα λαχανικά μας, προσθέτουμε ζωμό λαχανικών και το αφήνουμε να βράζει.
Σε μια μπασίνα βάζουμε το κιμά, το τραχανά, το κρεμμύδι, το καρότο, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται.
Ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια μας στη κατσαρόλα που βράζει, σταδιακά ώστε να μην σταματήσουμε τον βρασμό του φαγητού μας. Αναδεύουμε την κατσαρόλα μας και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου μισή ώρα ακόμα.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο θρυμματίζοντας από πάνω λίγο τυρί φέτα.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!