Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1kg κιμά μοσχαρίσιο
250γρ. ρύζι νυχάκι
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο τριμμένο
2 καρότα τριμμένα
1 αυγό
Αλεύρι
Δάφνη
Ρίγανη
Λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σε ένα μπωλ βάζουμε το κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι τριμμένο, τα καρότα τριμμένα, το αυγό, πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Σε μια κατσαρόλα έχουμε βάλει να βράσει νερό. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας, τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας χωρίς να τα ανακατέψουμε, απλά αναδεύοντας την κατσαρόλα όταν χρειάζεται. Βράζουμε τα γιουβαρλάκια μας για 40 λεπτά της ώρας, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και 2 φύλλα δάφνης. Στύβουμε τα λεμόνια μας και ρίχνουμε τον χυμό τους στην κατσαρόλα μας. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ρίγανη.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο