1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 κρεμμύδια ξερά
1/2 φλιτζάνι ρύζι
2 μεγάλα μαρούλια
1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι άνηθο ή μάραθο
2 αυγά
Λίγο αλεύρι
Λίγο κορν φλάουρ
1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, το ένα αυγό, τα ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε μέχρι να ανακατευθούν εντελώς. Με αυτή τη ζύμη πλάθουμε στρογγυλά γιουβαρλάκια. Τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε να σταθούν σε ένα ταψί αραιά τοποθετημένα (όχι το ένα πάνω στο άλλο). Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει. Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα γιουβαρλάκια έτσι ώστε να μη σταματά ο βρασμός. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα. Εν όσο αυτά βράζουν, εμείς πλένουμε και χοντροκόβουμε τα μαρούλια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Μόλις περάσει η μισή ώρα τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σε ένα μπωλ διαλύουμε 2 κουταλάκια κορν φλάουρ στο χυμό του λεμονιού και χτυπώντας τα με ένα πιρούνι προσθέτουμε το αυγό. Όταν αναμειχθούν εντελώς, με μια κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά ζωμό από την κατσαρόλα στο μπωλ, έως ότου αυτό γεμίσει. Μετά ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπωλ στην κατσαρόλα, ανακινώντας την δεξιά αριστερά με τα χέρια και την ανεβάζουμε πάλι στη φωτιά για 3 λεπτά να πάρει μια βράση.