1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κούπα ρύζι
2 κρεμμύδια ξερά
Δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 αυγό
2 κουταλιές κορν φλάουρ
Αλεύρι
1 λεμόνι
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και αν τα κόψουμε στο μπλέντερ τα αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά. Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας, τα αλευρώνουμε καλά και τα αφήνουμε να σταθούν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και όταν κοχλάζει ρίχνουμε ένα-ένα τα γιουβαρλάκια μέσα σε τέτοια συχνότητα ώστε να μη σταματήσει ο βρασμός. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για μισή ώρα περίπου. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό και όταν γίνει το αποσύρουμε απ’ την φωτιά. Σε ένα μπωλάκι στίβουμε μισό ή ένα λεμόνι, διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ και χτυπάμε καλά το αυγό. Προσθέτουμε σιγά-σιγά ζουμί απ’ τη σούπα μας και μετά ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε κρατώντας την κατσαρόλα απ’ τα δύο χερούλια και περιστρέφοντας την λίγο δεξιά-αριστερά, ή πάρα πολύ προσεχτικά για λίγο με κουτάλι της σούπας. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά να πάρει μια βράση και τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!