Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 κιλό κιμά κοτόπουλο
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
2 καρότα τριμμένα
2 κολοκύθια κομμένα σε κυβάκια
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
2 λεμόνια
2 κ.σ. αλεύρι
2 αυγά
300γρ. ρύζι γλασέ
Ζωμό λαχανικών
Λίγο σέλερι χοντροκομμένο
Λίγο μαϊντανό
Λίγο άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις πατάτες, τα κολοκύθια να τσιγαριστούν ελαφρά. Προσθέτουμε πιπεράκι, αλατάκι, το σέλερι, μπόλικο ζωμό λαχανικών και τα αφήνουμε να βράσουν.
Σε μια μπασίνα βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το καρότο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ζυμώνουμε ώστε να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά μας. Πλάθουμε γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάλκι που έχουμε βάλει αλεύρι και τα αλευρώνουμε καλά καλά.
Βάζουμε τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια μας στη κατσαρόλα που βράζει ο ζωμός με τα λαχανικά μας, κουνάμε λίγο την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 30-35 λεπτά.
Σε μαι μικρή μπασίνα σπάμε τα αυγά μας, προσθέτουμε λίγο νεράκι, το χυμό των λεμονιών, δύο κουταλιές αλεύρι και χτυπάμε με το μπίμερ. Προσθέτουμε σταδιακά λίγο ζωμό από το φαγητό μας ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη. Τέλος ρίχνουμε το περιεχόμενο της μπασίνας στο φαγητό μας και σβήνουμε το μάτι. Ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!