Σπανάκι μπέιμπι
Κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
Σταφίδες μαύρες
Αχλάδια φετέλ
Σταφύλια κόκκινα σε τσαμπί
Μπλε τυρί ή ροκφόρ
Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα ευρύχωρο μπωλ βάζουμε τα φύλλα του σπανακιού, τις σταφίδες και το κουκουνάρι και τα ανακατεύουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Παίρνουμε τον δίσκο που θα διακοσμήσουμε με το στεφάνι σαλάτας και βάζουμε ανάποδα στο κέντρο του ένα μπωλ που θα κρατήσει ανέπαφο το μέρος του δίσκου που θα είναι το κέντρο του στεφανιού μας. Απλώνουμε κυκλικά τη σαλάτα σπανάκι. Κόβουμε τα αχλάδια σε πάρα πολύ λεπτές φετούλες και τρεις τρεις ή τέσσερις τέσσερις τις μισανοίγουμε (ανεμιστήρας) τοποθετώντας τις πάνω στη σαλάτα σε πέντε σημεία της. Στα κενά ανάμεσά τους στολίζουμε τα τσαμπιά των σταφυλιών. Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπλου τσιζ και διακοσμούμε νόστιμα το χριστουγεννιάτικο-πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας.