1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
1 1/2 κιλό σέσκουλα
3 κρεμμύδια ξερά
2 πράσα
2 κούπες τυρί φέτα τριμμένη
2 ντοματάκια κονκασέ
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
1 κούπα τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τα φασόλια γίγαντες σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τους αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι την επόμενη. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τους γίγαντες σε άφθονο νερό και σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα έως ότου μαλακώσουν μεν αλλά δεν έχουν μαγειρευτεί εντελώς. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα σέσκουλα και αφού τα αλατίσουμε, τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι όπου τα πιέζουμε και κατόπιν τα αφήνουμε για μια ώρα να στραγγίξουν από τα υγρά τους ανακατεύοντας και πιέζοντας τακτικά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τα κρεμμύδια και κόβουμε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και εκεί τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα, τον μαϊντανό, τον άνηθο. Προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σουρώνουμε τους γίγαντες κρατώντας το νερό τους σε ένα δοχείο. Σε ένα μεγάλο γιουβέτσι ή άλλο σκεύος με σκέπασμα ρίχνουμε τους γίγαντες, το περιεχόμενο του τηγανιού, τα σέσκουλα, τη φέτα το ψωμί, 2 κούπες από το ζωμό των φασολιών, ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου μέχρι να τραβήξει το φαγητό μας τα πολλά υγρά αλλά να μην στεγνώσει εντελώς. Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια του ψησίματος του προσθέτουμε λίγο ζωμό φασολιών.