1 κιλό φασόλια γίγαντες
1 ματσάκι σέλινο
6 καρότα
1 κουτάκι ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
5 πιπεριές
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
6 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αποβραδίς βάζουμε τα φασόλια γίγαντες να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό. Την άλλη μέρα το πρωί τους βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά σε σκέτο νερό. Ωστόσο εμείς καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε τετραγωνάκια, ψιλοκόβουμε το σέλινο, και κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες. Μόλις οι γίγαντες μας είναι σχεδόν έτοιμοι τους στραγγίζουμε και τους αδειάζουμε σε ένα ταψί. Στην κατσαρόλα τους βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και μέσα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σέλινο, και τα καρότα προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι, την κανέλα, το δαφνόφυλλο, την ντομάτα, προσθέτουμε και μισό λίτρο νερό και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν σε σκεπασμένη κατσαρόλα. Όταν μαλακώσουν αρκετά, τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί με τους γίγαντες και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμη, αλατοπιπερώνουμε ξανά και βάζουμε τους σπέσιαλ γίγαντες να ψηθούν στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να δέσει καλά η σάλτσα τους.