Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
500γρ. φασόλια γίγαντες
3-4 μελιτζάνες
3 καρότα
2 κρεμμύδια
5-6 σκελίδες σκόρδο
3-4 ντομάτες
Μπόλικο μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τους γίγαντές μας. Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε αλατόνερο για να ξεπικρίσουν. Σε ένα ταψί βάζουμε τις μελιτζάνες, προσθέτουμε ελαιόλαδο, τις ανακατεύουμε και τις βάζουμε στο γκριλ για δέκα λεπτά. Κατόπιν στο ταψί προσθέτουμε τους γίγαντες, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, τα κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, τα σκορδάκια μας κομμένα σε 4-5 κομμάτια, το μαϊντανό, τις ντομάτες τριμμένες, λίγο από το ζουμί των φασολιών, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε πολύ καλά, σταυρώνουμε και το ψήνουμε για 40 λεπτά στο φούρνο μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε προσθέτοντας στο πιάτο μας λίγο ελαιόλαδο.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!