Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
500γρ. φασόλια γίγαντες
4-5 καρότα
3-4 κρεμμύδια
5-6 σκελίδες σκόρδο
2 πράσα
3-4 ντομάτες
1 πορτοκαλί
Λίγο άνηθο
2 κ.σ. μέλι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Έχουμε μουλιάσει τους γίγαντες στο νερό από βραδύς. Βράζουμε τους γίγαντες για είκοσι περίπου λεπτά, ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται. Κόβουμε τα πράσα και τα καρότα σε ροδέλες. Τα κρεμμύδια και τα σκόρδα τα περνάμε απαλά από το μπλέντερ. Αδειάζουμε τους γίγαντες σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τα λαχανικά που έχουμε κόψει, τις ντομάτες τριμμένες, το αλάτι, το πιπέρι, το μέλι, τον άνηθο και ελαιόλαδο. Στύβουμε το πορτοκάλι μας και βάζουμε και λίγη φλούδα. Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο. Όταν μαγειρευτεί, σερβίρουμε σε πιάτο προσθέτοντας ελαιόλαδο.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!