Κρέας γίδα ή μοσχάρι (χοντρά κρέατα)
Ντομάτες (όσα κιλά και το κρέας)
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Προσοχή το φαγητό αυτό θέλει σιγανό βράσιμο και καθόλου νερό.
Τοποθετούμε λάδι σε κατσαρόλα με φαρδύ πάτο και σωτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος. Αλατοπιπερώνουμε. Από πάνω από το κρέας τοποθετούμε τις τομάτες κομμένες στη μέση. Σιγοβράζουμε στο ελάχιστο αν είναι χύτρα για μία ώρα, ή σε απλή κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι αεροστεγώς με ζυμαράκι γύρω γύρω. Όταν ετοιμαστεί το φαγητό περνάμε τις τομάτες από σουρωτό να βγει η ψίχα τους. Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές ή μυζηθρωμένα μακαρόνια.
Σημ.: Η συνταγή είναι ίδια και με άλλο είδος κρέατος.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Βούλα Τσολάκου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!