Ζύμη για γιαουρτοπιτάκια
Κιμά μοσχαρίσιο
Πράσα
Αυγά
Κίτρινο τυρί
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
Βούτυρο
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και σωτάρουμε τον κιμά. Στη συνέχεια τον βάζουμε σε ένα μπωλ. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο ακόμη και μέσα σωτάρουμε τα πράσα. Όταν μαραθούν και πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Τέλος ρίχνουμε τον κιμά, λίγο αλατοπίπερο, τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο το μείγμα μας προσθέτουμε χτυπημένα τα αυγά και τριμμένο το τυρί. Γεμίζουμε τα γιαουρτοπιτάκια μας με το μείγμα κλείνουμε και αλείφουμε με κρόκο αυγού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά και απολαμβάνουμε μοσχομυριστά γιαουρτοπιτάκια με πράσο και κιμά.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η αγαπημένη μας Μαρία Παπασπύρου Γρηγοριάδη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!!!