500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
Σε μια λεκάνη χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αυγά μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού και χτυπάμε για πέντε λεπτά ακόμη. Κατόπιν σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας προσεκτικά με απαλές κινήσεις για να μην μας ξεφουσκώσει. Βάζουμε το μείγμα για την γιαουρτόπιτά μας σε αντικολλητική φόρμα του κέικ. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία ώρα και λίγα λεπτά μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού. Αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει και μετά κόβουμε σε κομμάτια.