1 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως
600γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 1/2 κούπες ζάχαρη
1 3/4 κούπες ελαιόλαδο
8 αυγά
Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
2 φακελάκια και 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το γιαούρτι, ένα ένα τα αυγά, το ξύσμα και χτυπάμε να αφρατέψουν. Στη συνέχεια σταματάμε το μίξερ και ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι προσθέτουμε το αλεύρι ολικής άλεσης αναμεμειγμένο με το μπέικιν. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα αντικολλητικό ταψί 40 εκατοστών (για να μπορούμε να το κόψουμε μετά χωρίς να χαράξουμε το ταψί μας) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα και λίγα λεπτά μέχρι να βγει στεγνό το μαχαίρι μας. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε μια γιαουρτόπιτα με αλεύρι ολικής άλεσης και ελαιόλαδο!