1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι ή σακούλας
1/2 κιλό φράουλες περασμένες στο μπλέντερ και μερικές ολόκληρες κομμένες στα 4
1-2 ζελατίνες
2 βανίλιες
Αμύγδαλα τριμμένα
Υλικά για την σως φράουλας:
1/2 κιλό φράουλες
1 κούπα ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη
2 κλωναράκια φρέσκια μέντα
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τον πολτό από τις φράουλες, την ζελατίνη που έχουμε διαλύσει σε ζεστό νερό και τις βανίλιες. Προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες και τοποθετούμε σε ένα δοχείο που κλείνει καλά. Τοποθετούμε στην κατάψυξη. Σε 2 ώρες ανακατεύουμε ξανά να αφρατέψει. Ελέγξτε ξανά αργότερα αν χρειαστεί και ανακατέψτε ξανά για να μην κρυσταλλώσει και αφήστε το να παγώσει καλά.
Εκτέλεση της σως φράουλας: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αφήστε να λιώσει η ζάχαρη με ελάχιστο νερό και έπειτα προσθέστε τον πολτό από τις φράουλες μαζί με την μέντα και αφήστε να πιει τα υγρά και να γίνει σιρόπι.
Σερβίρετε κατά βούληση και διακοσμήστε με τριμμένο αμύγδαλο.
Πειραματιστείτε και με άλλα φρούτα!!! Καλή όρεξη και δροσερό καλοκαίρι!!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ελένη Μαργελλου και την ευχαριστούμε πολύ.