Κόβουμε το κάτω μέρος του σκόρδου (εκεί που έχει τα “μουστάκια”) και το βάζουμε να ακουμπήσει με το κομμένο του μέρος πάνω σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Το βάζουμε στα 500W για ένα λεπτό και στη συνέχεια απλά κρατάμε με όλα μας τα δάχτυλα τις φλούδες του σφίγγοντας ελαφρά ώστε οι σκελίδες να γλυστρίσουν καθαρισμένες έξω. Το σκόρδο είναι έτοιμο και καθαρό να το χρησιμοποιήσουμε όπου και όπως θέλουμε.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.