4 μεγάλες πατάτες
250γρ. κιμά μοσχαρίσιο
100γρ. σκληρό κίτρινο τυρί (ρεγκάτο, πεκορίνο, γραβιέρα, κεφαλοτύρι, κτλ.)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 κουταλιά πελτέ
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ξερό δυόσμο
2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
2 κουταλιές κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λάδι για τηγάνισμα
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μείγμα μας είναι σταθερό και εύπλαστο το αφήνουμε κατά μέρος.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μέσα του ρίχνουμε να τσιγαριστεί ο κιμάς. Όταν διαλυθεί και αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τη μουστάρδα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε για λίγα λεπτά. Εντωμεταξύ κόβουμε σε κομμάτια το σκληρό τυρί.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε ίσα μέρη (ανάλογα με το πόσες γεμιστές πατάτες θέλουμε να φτιάξουμε). Στο μέσα μέρος της παλάμης μας ανοίγουμε σαν μικρή πιτούλα ένα μέρος της ζύμης κάνοντας ένα μικρό λακουβάκι στο κέντρο της. Βάζουμε λίγο από τη γέμιση του κιμά και ένα κομμάτι σκληρό τυρί στο βαθούλωμα της πιτούλας και καλύπτουμε με το μείγμα πατάτας ώστε η γέμιση να μείνει κλεισμένη στο κέντρο. Τηγανίζουμε τις γεμιστές πατάτες μας σε φρυτέζα γυρίζοντας να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά τους.