10 ντοματούλες μικρές ίδιου μεγέθους
250 γρ. ανθότυρο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαντζουράνα, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές κάρδαμο, ψιλοκομμένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Μερικά φύλλα μαρουλιού ή σαλάτας
Αλάτι
Πλένετε, κόβετε και αδειάζετε τις ντομάτες, όπως για τα γεμιστά. Τις πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και τις τοποθετείτε ανάποδα για να στραγγίξουν καλά. Ανακατεύετε τον πολτό ντομάτας, που αδειάσατε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και γεμίζετε τις ντομάτες με το μείγμα. Διακοσμείτε με φύλλα μαρουλιού ή σαλάτας και αν θέλετε τις κλείνετε με τα καπάκια τους.
Σερβίρονται κρύες.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Έφη Δεκαβάλα και την ευχαριστούμε πολύ