Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
Ρύζι Καρολίνα
Μελιτζάνες
Πιπεριές
Ντομάτες
Κρεμμύδια ξερά
Κολοκυθάκια
Πατάτες
Πελτέ ντομάτας
Σκόρδο
Μαϊντανό
Δυόσμο
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ετοιμάζουμε πιπεριές, ντομάτες και μελιτζάνες για γέμισμα. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας. Περνάμε από το μούλτι το εσωτερικό που έχουμε αφαιρέσει από τις ντομάτες. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα. Στο τηγάνι προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας να τσιγαριστούν. Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό από τις μελιτζάνες και το ρίχνουμε στο τηγάνι καθώς και πιπεριές κομμένες μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε για να τσιγαριστούν καλά και να μαραθούν. Κατόπιν αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στη μπασίνα με τις ντομάτες. Στο τηγάνι βάζουμε πάλι λάδι και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κολοκυθάκια και το σκορδάκι μας. Αδειάζουμε και αυτά στη μπασίνα μας. Ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας το ρύζι μας, το μαϊντανό, το δυόσμο, πιπέρι, αλάτι και ρίγανη. Γεμίζουμε τα γεμιστά μας χωρίς να πιέζουμε τη γέμιση. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε λίγο πελτέ ντομάτας, τις πατάτες μας, αλάτι, πιπέρι, λίγο νεράκι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αυτές τις πατάτες βάζουμε στο ταψί μας ενδιάμεσα στα γεμιστά. Από πάνω ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο και σταυρώνουμε το φαγητό μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά της ώρας.
Αν μας έχει περισσέψει γέμιση, τη βάζουμε στο τηγάνι μας και προσθέτοντας σιγά σιγά νερό φτιάχνουμε ένα υπέροχο πιλάφι που θα είναι έτοιμο σε δέκα λεπτά της ώρας!
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!