Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
Ντομάτες
Πιπεριές
Κρεμμύδια
Πατάτες
Κιμά κοκκινιστό
Κριθαράκι
Σάλτσα ντομάτας
Θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Έχουμε ετοιμάσει τις ντομάτες, τις πιπεριές μας και τα κρεμμύδια μας και τα έχουμε βάλει όλα στο ταψί. Ετοιμάζουμε τον κιμά μας κοκκινιστό, όπως κάνουμε για το φαγητό “μακαρόνια με κιμά”. Βάζουμε το έτοιμο κιμά μας σε μια μεγαλούτσικη μπασίνα, προσθέτουμε κριθαράκι, λίγο νεράκι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα γεμιστά μας. Ανάμεσα τους βάζουμε πατατούλες κομμένες κυδωνάτες τις οποίες έχουμε αναμείξει με σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε λίγο νεράκι στο ταψί μας, πασπαλίζουμε θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο, σταυρώνουμε το φαγητό μας και το ψήνουμε στο φούρνο μας μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να γίνουν οι πατάτες μας.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!